Kirveli

Kirveli

Kirveli sopii kaikkiin ruokiin joihin normaalisti käytät persiljaa! Nostaa esille kaikkien vihannesten hyvän maun. Bearnaisekastike saa potkua ripottelemalla hienonnettua kirveliä joukkoon!
Timjami

Timjami

Tällä hyvätuoksuisella yrtillä on monta käyttöaluetta keittiössä. Kokeile liharuuassa kuin liharuuassa ja  pieleen ei voi mennä! Hyvä myös salaattikastikkeissa, vihannesruuissa ja keitoissa. Timjaminmehua on perinteisesti käytetty pienten lasten yskänlääkkeenä....
Korianteri

Korianteri

Korianterin erikoinen maku sopii pata-, riisi- ja kaikkiin mausteisiin ruokiin. Utelias kokki löytää varmasti muita käyttöalueita tälle yrtille. Korianteri edistää ruuansulatusta ja ehkäisee vatsakipuja – toisin sanoen hyvin arvokas yrtti!
Sitruunamelissa

Sitruunamelissa

Erinomainen erilaisiin kalaruokiin. Lisäksi hyvä ja koristeellinen jälkiruokiin ja juomiin kuten tee ja jäävesi. Sitruunamelissa raikastaa myös tavallisen vihreän salaatin!
Persilja

Persilja

Tämä rautaa täynnä oleva yrtti on lähes yleismauste keittiöissämme. Sopii hyvin muiden yrttien kanssa – kokeile vapaasti. Sanotaan, että valkosipulin tuoksu häviää pureskelemalla persiljanoksia – kannattaa kokeilla!