Koriander har en särskild smak och gör rätt för sig i grytor, risrätter och i all kryddstark mat. Den nyfikne kocken finner säkert andra användningsområden till denna ört. Koriander befrämjar matsmältningen och motverkar magbesvär – en mycket värdefull ört med andra...
Denna järnrika ört är så gott som en universalkrydda i våra kök. Den gifter sig väl med andra örter – här gäller det bara att mixa och pröva sig fram! Det anses att doften av vitlök försvinner om man tuggar på persiljekvistar – värt att...
Dill – kräver ingen presentation. Dill är gott till det mesta. Suverän till nypotatiskoket! Dill med fisken. Dill till köttet. Sill i dill! Använd dill t.ex. i kalla och varma såser, till fisk- och skaldjursrätter och som garnering.
Basilika passar som fisken i vattnet till rätter med tomat och vitlök. Tillsätt basilika mot slutet av matlagningen, i kalla rätter eller som garnering. Suverän till dressing, sås, fisk- och kötträtter, kyckling, pasta, pesto och sallader. Gott även med jordgubbar och...