Lördagen den 25 juli 2020 hölls historiens första Robbes Lilla Trädgårdsdag i Lindkoski. På basen av responsen så blir dagen knappast den sista. Trots det ruggiga vädret besöktes evenemanget av drygt 300 personer. Lindkoski fick uppleva en sällan skådad trafikrusning på vägen genom den idylliska byn. Vissa produkter på lokalproducenttorget tog slut redan efter en dryg timme. Bra att veta inför nästa gång, både för försäljarna och kunderna….

Närmare 200 personer rymdes också med på de populära rundvandringarna i trädgårdens produktionsutrymmen. Man fick bl.a. veta om den nya odlingskrukan som består av torv och ett tunt lager papper. Nu kan alltså krukan komposteras i vanlig hemkompostor.

Ove Othman och Nenne Lindfors underhöll marknadspubliken med musik och på den provisoriska estraden uppträdde Lindkoskis svar på den kända svenska popgruppen Dolly Style, det vill säga duon Linn och Madeleine. Det är frågan om gårdens egna flickor som alldeles tydligt ärvt förmågan och viljan att uppträda. Dessa flickor kommer vi garanterat att höra av även i framtiden.

Blir Trädgårdsdagen en tradition, det lutar kraftigt åt det hållet…

Nenne Lindfors och Ove Othman stod för musiken.

Robbe Jordas hälsade både publik och försäljare välkomna.

Madeleine och Linn uppträdde med låtar av sina favoriter Dolly Style.

Rundvandringen i trädgårdens produktionsutrymmen väckte stort intresse.

Robbe hann mellan varven även ta en pratstund med gästerna.

Lindkoski Marthors bondostar tog snabbt slut.

Även plättarna hade strykande åtgång.