Thaibasilika används i det asiatiska köket och har en doft och smak av lakrits. Passar utmärkt till stekta kötträtter och ger en asiatisk touch till sallader. Thaibasilika kan inte ersättas med vanlig basilika. Alternativet för att uppnå lakritskaraktären är i så fall...
Denna järnrika ört är så gott som en universalkrydda i våra kök. Den gifter sig väl med andra örter – här gäller det bara att mixa och pröva sig fram! Det anses att doften av vitlök försvinner om man tuggar på persiljekvistar – värt att...
Enligt ett engelskt ordspråk gör myntan lamm av får – d.v.s. den självklara örten till din lammstek! Mynta passar bra i många efterrätter. Prova att göra egen glass med mynta eller använd den i äppelkaka. Passar också till alla sorters drycker och drinkar tack vare...
Den friska limesmaken passar utmärkt till asiatiska fisk- och skaldjursrätter, grönsaker, sallader och smörgås. Utmärkt tillsammans med chili, honung, ingefära och kokos.
Denna vackra ört passar väl i Din salladsskål. Blanda ihop Din vanliga sallad och tillsätt lite ängssyra och Du har genast en sallad som heter duga! Kan vidare användas puréade i soppor och redningar.